Info

Nom / Naam

Gerda Van Den Dries

Telefoon / Téléphone

+32 498 682 990

e-mail

gerda.vandendries@skynet.be

Website / Site web

http://www.biodanzagerda.be

Langues / Talen

Nederlands

Cours hebdomadaire / Wekelijkse groep

Op dit moment geef ik geen Biodanza lessen meer.

Ervaring en Extensies / Expérience et extensions

In 2021 ben ik gestopt met Biodanza lessen te organiseren.

http://biodanzagerda.be

Ik heb mijn opleiding als Biodanzaleraar gekregen aan de Biodanzaschool Rolando Toro van Brussel en ben sinds 2009 door de International Biodanza Foundation erkend als Biodanzaleraar.

Ik ben ook opgeleid in de volgende specialisaties:

Biodanza met kinderen
Biodanza en massage
Biodanza en kleuren
Biodanza Identiteit en de 4 elementen
Biodanza radicalisatie, 4 dieren, 4 elementen Antonio Sarpe

Ik heb de IBF didact opleiding en training achter de rug en ben in november 2016 samen met 3 collega’s gestart met de Vlaamse biodanzaschool   http://www.vlaamsebiodanzaschool.com.

Professioneel ben ik nu, na twintig jaar werk als radioproducer op de VRT,  actief als coach. http://www.maakwerkvanjewerk.be

Ik ben 66, blije moeder van een dochter en twee zonen en enthousiaste oma van zes kleinzonen en één kleindochter.

Voor ik Biodanza leerde kennen, danste ik al heel graag. Ik heb met veel plezier zowel Afrikaans dansen, volksdansen als tango beoefend. Ik heb ook jarenlang taichi gedaan en een aantal massage opleidingen gevolgd. Daarnaast was ik geëngageerd in de vrouwenbeweging en de vredesbeweging, bezig met ecologie, biologisch tuinieren, gezonde voeding en persoonlijke ontwikkeling… een echt product van de jaren zeventig zeg maar, en altijd een beetje een wereldverbeteraar, al was het dan op kleine schaal.

Maar in Biodanza kwam het ineens allemaal samen : het plezier om te dansen en volop te bewegen, het genieten van rust en harmonie , de vreugde van de verbinding met anderen. Maar ook het respect voor het leven en voor de mensen dat verweven is met biodanza, de droom van een wereld waarin we mekaar met meer vertrouwen, meer openheid, meer warmte kunnen ontmoeten.

Al bij de eerste kennismaking  werd ik erdoor geraakt en werd ik enthousiast. En ik ben blij dat ik nu sinds een aantal jaren als leraar ook anderen de kans kan geven Biodanza te ontdekken en via de Vlaamse Biodanzaschool ook nieuwe leraren mee kan opleiden.

School / Ecole

Biodanzaschool Rolando Toro van Brussel

Datum (jaar) van het afstuderen / Date du diplôme

2009

Thema monographie / Thème monographie

De kring