Biodanzavakantie ‘Dans het Orakel’ in de Franse Ardennen

Cursus gegeven door Annette Heynderickx, directeur Biodanzaschool Antwerpen

Solidariteit

Dans het orakel is het eigen bestaan dansen. Door middel van de beweging ontdekken we de innerlijke betekenis. Dat zich openbaart in het ritueel van de dans. We ontcijferen en incorporeren het raadsel van het Orakel. Alle antwoorden hebben we immer binnenin onszelf.” Rolando Toro.

De tekst van het orakel luidt als volgt:

” Het water op de aarde vult alle leemten op en blijft er hecht mee verbonden. De sociale organisatie van de oudheid was gebaseerd op dit principe. Het water vloeit vanzelf samen, omdat het in al zijn delen onderhevig is aan dezelfde wetten. Zo kan ook de menselijke maatschappij op basis van gemeenschappelijke belangen een gesloten geheel vormen, waarin elk lid zich een deel van het geheel voelt en zijn werkelijke belang ziet in solidariteit.”

“Uit deze orakel tekst lezen we, met de woorden van Rolando Toro, de kosmische metaforen. Die verwijzen naar bewegingspatronen waarvan wij als mens onderdeel zijn.  Als individu zijn we onderdeel van een groter organisme.

Door individualisering, competitie, hectiek, discriminatie of afgunst wordt onze eenheid en verbondenheid belemmerd. In Biodanza kunnen we een samenleving, een systeem van resonantie creëren. Een “sleutel” in staat om het zaad van schoonheid in onszelf en de ander te ontdekken. Dans is de perfecte handeling van synchroniciteit met de krachten van het leven.” Rolando Toro

Deze vijfdaagse geef ik voor de 14e keer. Steeds is het een andere raadpleging van een orakel, die ons uitnodigt aspecten binnenin onszelf te ontwikkelen en transformeren. Om zó te worden wie we werkelijk zijn. De specifieke dansen zijn verrassend intens en mooi. Het samenzijn verrassend warm, vreugdevol en inspirerend.

Ik hoop dat je erbij bent!

We verblijven te midden van de natuur. En gelukkig, het is niet zo ver rijden naar de Franse Ardennen, toch waan je je in een heel andere wereld.

Dagelijks dansen we één of twee vivencia’s. Tussendoor is er alle tijd om bij de fontein te zitten, het labyrint te lopen, te zingen, luieren, een goed gesprek, een boek, wandeling, een lekker glas wijn of… gewoon beschikbaar zijn voor wat het leven je op dat moment aanbiedt.

We zijn te gast in het mooie centrum Buirefontaine van Chantal en René. Zij verzorgen alle heerlijke maaltijden.

Periode

Zondag 21 juli tot vrijdag 26 juli.
Inchecken vanaf 16:00 uur. Om 18.30 uur gezamenlijk diner en om 20:30 uur begint de eerste Biodanza-sessie. We eindigen vrijdagochtend na de vivencia omstreeks 12.30 uur en dan is er nog een lunch voorzien of een lunchpakket voor onderweg.

Locatie Centre Buirefontaine, Aubenton, Frankrijk
Prijs € 699 bij inschrijving voor 15 mei
Aanmelden Schrijf je in opvolgende link https://www.biodanzaschoolantwerpen.be/agenda/biodanza-in-de-franse-ardennen
Contact Email: info@biodanzaschoolantwerpen.be

Lijst van leraren